Keresés

Pénzbeni támogatás

Az UWC Magyarország 2003 óta közhasznú egyesület, azaz jogosultak vagyunk a személyi jövedelemadó 1%-ára, valamint az adományozás szempontjából is kedvezményeket élvezünk. Az adományozás feltételeit, amelyek magánszemély és cég esetén eltérőek, az alábbiakban ismertetjük.

Magánszemélyek esetében az adomány egy része csökkenti az összevont adóalap adóját. A kedvezmény mértéke maximum 30 százaléka az adománynak, és maximum 50 ezer forint, ha közhasznú egyesületek (azaz az UWC Magyarországnak) adományoz a magánszemély. Tartós adományozás esetén a 30 százalékos korlát további 5 százalékkal nőhet.

Cégek esetén a feltételek módosulnak. A közhasznú egyesületnek nyújtott adomány adóalapot csökkentő tényező az alábbiak szerint:

  • 100 százalék közhasznú szervezetnek nyújtott egyszeri adomány esetén.
  • 120 százalék a második évtől kezdve a közhasznú szervezetnek adott tartós adományozás esetén. (Ehhez külön, legalább három éves szerződést kell kötni.)

Korlát: az adóalapot csökkentő tényező az adózás előtti eredmény 20, illetve 25 százalékát nem haladhatja meg.Az UWC Magyarország közhasznú státuszának köszönhetően az adományozó gyakorlatilag az adomány egy részét vagy akár teljes egészét visszakapja. Így kevesebb áldozatot jelent az adományozónak a közhasznú egyesület, azaz az UWC Magyarország támogatása.

A megjegyzés rovatba kérjük megjelölni, hogy kitől érkezett a támogatás (azaz hogy tudjuk, kit kell megkeresnünk az igazolás kiállításával kapcsolatban). Az adóbevalláshoz szükséges igazolást az egyesület az adózás előtt minden év január 31.-ig postázza azoknak az adományozóknak, akik erre igényt tartanak. Amennyiben célzott a támogatás, akkor a megjegyzésben azt is kérjük megjelölni, hogy mire használhatjuk fel.

Az adományodat belföldről a 10400164-01608948-00000000 számú bankszámlánkra tudod elutalni.

Külföldről az IBAN számlaszámot kell használni:
IBAN: HU92 1040 0164 0160 8948 0000 0000
K&H Bank BIC(SWIFT) kód: OKHBHUHB

Amennyiben külföldről szeretnéd támogatni az UWC Magyarországot, ezt PayPal fiókunkon keresztül bankkártyás fizetéssel is megteheted.