Keresés

Pályázási tippek

Sokan kérdezitek tőlünk, hogy milyen egy jó pályázat, hogyan lehet olyat írni, ami tetszeni fog nekünk? Sokan kérdezitek azt is, hogy mi mit írtunk a saját pályázatunka, ami végül ösztöndíjat ért? Ezekre vagy nincs válasz, vagy nem tudjuk megmondani. Összeszedtünk viszont pár hasznos tanácsot és pályázási tippet nektek:

1. Kezdj neki időben a pályázatodnak, ne hagyd az utolsó pillanatra! Hagyj elég időt magadnak, hogy minden kérdésre átgondolt, teljes választ tudj adni.

pt1

2. Add önmagad! Ne azon gondolkozz, mit szeretnénk olvasni. A legjobb stratégia a teljes őszinteség.

pt2

3. Arra vagyunk kíváncsiak, hogyan értékeled mindazt, amit eddig elértél. Ne csak listát írj, reflektálj!

pt3

4. A jelentkezés felelősség. Gondold át alaposan, miért szeretnél egy UWC iskolába járni. Ez nem egy verseny, ahol a győzelem számít.

pt4

5. Ne félj írni a gyengeségeidről és a kudarcaidról! Nincsen tökéletes jelentkező, így mi is a teljességet tudjuk csak értékelni.

pt5

6. Beszélgess a gondolataidról, érzéseidről másokkal. Nem baj, ha ennek segítségével másokat is bevonsz a pályázati anyagod megírásába, de figyelj arra, hogy amit elküldesz, az a saját alkotásod legyen.

pt6

7. Ne küldj el többet, mint amit kérünk. Szedd össze, mi az, amit szeretnél elmondani nekünk, és anyagod legyen kellően részletes, mégis lényegre törő!

pt7