Keresés

Ösztöndíjfelhívás

A jelentkezés a 2018/20-as ösztöndíjakra lezárult.
A 2019/21-es ösztöndíjpályázatot várhatóan 2018 októberében tesszük közzé.
Addig kövesd a Facebook-oldalunkat, hogy biztos ne maradj le semmiről!
A gyakran felmerülő kérdésekre ide kattintva kaphatsz választ. A pályázattal és az ösztöndíjakkal kapcsolatos további kérdések: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

_____________________________________________________________________________________________

lépj_ki_a_világba

A UWC Magyarországi Egyesülete meghirdeti kétéves külföldi ösztöndíjpályázatát. A United World Colleges (UWC) egy nemzetközi mozgalom, melynek 17 iskolájában a számos különböző országból érkező ösztöndíjasok két évig élnek és tanulnak együtt a béke és a megismerés jegyében.

Ösztöndíj-kategóriák:

1. UWC ösztöndíjak

Ebben a kategóriában idén európai, észak-amerikai és ázsiai iskolák fogadnak diákokat.
Az iskolák a pályázó családok anyagi hátterének függvényében járulnak hozzá a tandíjhoz és indokolt esetben a tandíjon kívüli költségekhez. Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről bővebben itt olvashatsz.

2. UWC ösztöndíj hátrányos helyzetű diákoknak

Ebben a kategóriában idén egy európai iskola fogad diákot.
Az ösztöndíj pénzügyi részleteiről itt, arról pedig, hogy kik pályázhatnak, az alábbiakban olvashatsz.

3. UWC részösztöndíjak

Ebben a kategóriában idén európai és ázsiai iskolák fogadnak diákokat.
A tandíjhoz ezen iskolák tanévenként legalább 4,5-5,5 millió forint hozzájárulást várnak. Az ösztöndíjak pénzügyi részleteiről és arról, hogy miért érdemes ezekre az ösztöndíjakra jelentkezni, bővebben itt olvashatsz.

A jelentkezők egyszerre csak egy típusú ösztöndíjra pályázhatnak.

Kik jelentkezhetnek az ösztöndíjakra?

Az ösztöndíjakat azok a 2018. szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. életévüket még be nem töltött középiskolások pályázhatják meg, akik érettségi vizsgájukat 2019-ben vagy 2020-ban tennék le, nyitottnak és talpraesettnek érzik magukat ahhoz, hogy két évig multikulturális környezetben, egy idegen országban éljenek és tanuljanak, és

  • magyar állampolgárok és beszélnek magyarul vagy

  • nem magyar állampolgárok, de legalább a második  megkezdett tanévüket végzik  magyarországi oktatási intézményben és beszélnek magyarul.

A hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíjra azok a diákok jelentkezhetnek, akik a fenti feltételeken túl az alábbi négy feltétel közül legalább egynek megfelelnek:

  • A. szüleik legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, és ezt aláírt szülői nyilatkozattal igazolják

  • B. roma / cigány kisebbséghez tartoznak, amiről írásos nyilatkozatot küldenek

  • C. a 105/2015. (IV. 23.) Kormányrendelet alapján jelentős munkanélküliséggel sújtott településen vagy társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett településen laknak, és ezt lakcímkártyájuk másolatával bizonyítják (a településeket a Kormányrendelet 2. melléklete tartalmazza, a listát itt éred el)

  • D. menekült, oltalmazott vagy befogadott státusszal rendelkeznek, és ezt megfelelő módon igazolják.

A hátrányos helyzetű diákoknak szóló ösztöndíjak esetében bármely kategóriában olyan diákok jelentkezését várjuk, ahol a családban az egy főre eső nettó havi jövedelem a családi pótlékot, segélyeket is beleszámítva nem haladja meg a 75000 forintot. Az Egyesület fenntartja a jogot, hogy a válogatás során a különböző jövedelmi forrásokról dokumentumokat kérjen, illetve az ösztöndíjra esélyes diákok környezetével megismerkedjen.

Az ösztöndíjpályázat jelentkezési határideje 2018. január 6. 23:59

A válogatási folyamatról itt olvashatsz. A válogatás írásbeli és szóbeli része is magyar nyelven zajlik. A második forduló 2018. február 17-18-án, a harmadik pedig 2018. március 3-4. között lesz.

Aki több ország nemzeti bizottsága által meghirdetett ösztöndíjpályázat jelentkezési feltételeinek is megfelel, az is csak egyben jelentkezhet az ösztöndíjpályázatra.

A UWC Magyarország tagjaival, jelenlegi és volt UWC-s diákokkal és szüleikkel az ország számos pontján találkozhatsz nyílt napjainkon, melyek folyamatosan frissülő listáját itt éred el.

Az egyesületünkkel, az ösztöndíjakkal és a válogatási folyamattal kapcsolatos kérdéseidre választ kaphatsz itt, elérhetőségeinket pedig itt találod.