Keresés

UWC ISAK Japan

Elhelyezkedés: Karuizawa, Japán
Diákok: 175 diák, 15-19 évesek
Alapítva: 2014

campus-in-fall-1440x430

Az UWC ISAK Japan a legújabb UWC iskola, amely 2017 őszén nyitotta meg kapuit UWC ösztöndíjasok számára. Az iskola alapítója, Ms Lin Kobayashi, ő maga is UWC tanuló volt, a kanadai Pearson College-ba járt. Itt fedezte fel a nemzetközi oktatás iránti vágyát és ez inspirálta arra, hogy megalapítsa az iskolát, amely 2014 óta működik és várja a fiatal tehetségeket.

Három érdekesség a japán iskoláról:

  • Fiatal vezetői program - Egy újszerű vezetői program, amely segíti a diákokat, hogy megismerjék a legfontosabb problémákat a világban és felkészíti őket arra, hogy ezeken változtatni tudjanak. A vezetői képességkre a diákok nem csak a tanórákon, hanem azokon kívül is szert tesznek.

  • Diákok a középpontban - az iskolában a tanárok diákokat az önálló gondolkodásra és tenni akarásra bíztatják. Saját klubokat indíthatnak, rendezvényeket szervezhetnek és a kollégiumi szabályok kialakításában is részt vehetnek.

  • Japán nyelv és kultúra - A japán nyelv tanuláson kívül a diákok rendszeres tanulmányi kirándulásokon vesznek részt, amik lehetőséget nyújtanak a japán kultúra, történelem és hagyományok megismerésére. A diákok elsajátíthatják a japán virágrendezés művészetét, ellátogathatnak japán teaszertartásokra, kastélyokba, múzeumokba, meleg vizű forrásokhoz, templomokba, és szentélyekbe. Továbbá részt vehetnek színpompás helyi fesztiválokon és beutazhatják az országot egy projekt hét keretén belül.

 További információ: https://uwcisak.jp/