Keresés

Li Po Chun UWC

Elhelyezkedés: Hongkong
Diákok: 250 diák, 16-19 évesek
Alapítva: 1992

Az 1992-ben megnyílt Li Po Chun UWC békés szigetként bújik meg Hongkong épületóriásai között: egyik oldalán a tengerpart, míg a másikon a Ma On Shan hegycsúcs, így mesés kilátás nyílik minden ablakából. A tanulmányi épületben megtalálható mindaz, ami a diákok fejlődését és elmélyülését segítheti: jól felszerelt laborok, képzőművészeti műhely, zeneterem és könyvtár. A választható tantárgyak közül az iskola sajátossága a kínai nyelv és a „Kínai Tanulmányok” program.

A tanulmányokat kiegészítő, „Quan Cai”-nak (a személyiség teljes fejlődésének) nevezett program három részből áll: önkéntes munka, sport és kreatív tevékenység. Az önkéntes munkaként felvehető programok között megtalálható az értelmi fogyatékos gyermekek segítése, idősek látogatása, az évkönyv szerkesztése, a korallfigyelés, a kutyamentő menhelyszolgálat vagy a kórházi asszisztencia. Az iskola sajátossága továbbá az egyhetes China Week, amelynek keretében további lehetőségek nyílnak önkénteskedésre. A sport és kreatív tevékenységek kínálata szintén változatos: fallabda, harcművészetek, aerobic, vívás, kínai konyha, drámakör, fotózás és fazekasság.

Az iskolában az elmúlt években épült fel a nagyszabású rendezvényeinek helyt adó auditórium is, amelyben többek között konferenciákat és diákszínjátszók előadásait is tartják.

További információ: www.lpcuwc.edu.hk