Keresés

Átélni a képzeletet

fanni quote

Váradi Fanni az olaszországi UWC Adriatic elsőéves diákja. Duinoban átélheti mindazt, amit eddig csak elképzelni tudott.

 

Hol hallottál először az UWC-ről?

Az UWC-ről először tavaly hallottam az iskolában, ahol az osztályfőnököm megemlítette irodalom órán. Többen is mondták, hogy érdemes lenne megpróbálnom, tetszett az ötlet, de a pályázatom megírását egészen december végéig halogattam.

Melyik iskolába szerettél volna menni?

Eleinte a duinoi Adriatic és Atlantic College tetszett a legjobban, de Norvégia is a top háromban volt. A sors úgy hozta, hogy végül Duinoba kerültem, ami a listám első helyén állt, szóval nem lehet okom panaszra. Sőt, ez a hely sokkal jobb, mint ahogy elképzeltem!

Mi az eddig legmeghatározóbb UWC-s élményed?

Pár hónap után még nem tudok kiemelni egy élményt, de nagyon sok minden történt. Igazából talán a legmeghatározóbb az, hogy Duinoban átélhetem azt, amit eddig csak elképzelni tudtam. Itt tényleg a világ minden tájáról vannak diákok, és rájöttem, tényleg mind egyformák vagyunk, nem számít a származás vagy vallás.

Hová szeretnél menni UWC után?

Pontosan még nem tudom, mivel elég sok minden érdekel, például gazdaságtan, politika, csillagászat vagy fizika. Jelenleg viszont úgy gondolom, hogy mérnöki egyetemre szeretnék menni, utána pedig sportautókkal, versenyautókkal foglalkozni.

Miért javaslod a UWC-t azoknak, akik most szeretnének jelentkezni?

Rengeteg választ tudnék adni erre a kérdésre. Egy ilyen helyen élni és tanulni a világ egyik legkülönlegesebb érzése, amit nehéz leírni. Már az elmúlt hónapokban is olyan élményekben volt részem, amiről előtte csak álmodtam. Viszont azt tudom, hogy az UWC-hez hasonló helyet nagyon nehéz találni a világon. Én a pályázás alatt is folyton azt mondogattam, hogy „veszíteni nem lehet semmit azzal, ha megpróbálom” szóval azt javaslom mindenkinek, hogy próbáljátok meg! Mert a válogatás alatt is rengeteg élményben lesz részetek, szóval már csak ezért is megéri, ha pedig kikerültök valamelyik iskolába, 2 fantasztikus év vár rátok! :)