Keresés

Hajnalig a világ megváltásáról

bálint quote

Pataki Bálint a UWC in Mostar diákja. Szerinte alig lehet felsorolni, miért érdemes UWC-be járni, de talán a legfontosabb az, hogy mindig lesznek, akik mosolyogva fogadják, ha meghallják: ő is UWC-s.

Hol hallottál először a UWC-ről?

Anyukám talált rá először az UWC ösztöndíjakra a facebookon és egy volt iskolatársam, Baán Réka mesélt a szervezetről, aki jelenleg az UWC Dilijan másodéves diákja.

Melyik iskolába szerettél volna menni?

Nem volt sosem „kedvenc” UWC iskolám. Amikor egyikről-másikról hallottam vagy olvastam többet, az éppen szimpatikusabbá tette az adott iskolát a többinél. Ehhez képest most elképzelni se tudom, milyen lenne, ha nem Mostarba kerültem volna. Az iskolánk egyik különlegessége, hogy a város a kampuszunk, emiatt szabadnak érezhetjük magunkat és könnyebben ismerkedhetünk a helyiekkel és a kultúrával.

Mi az eddig legmeghatározóbb UWC-s élményed?

Talán az UWC napot tudnám említeni. A napot, amikor 60 különböző országból érkezett 200 diákkal együtt kiszabadultunk a hétköznapokból, a népviseletünkbe öltözve a saját nemzeti ételeikkel kínálgattuk a helyieket és diáktársaikat. Közben és utána persze buliztunk is egy nagyot (továbbra is népviseletben) az iskola melletti tágas téren.

Hová szeretnél menni UWC után?

Az Egyesült Államokban szeretnék nemzetközi kapcsolatok szakon tanulni, de hogy utána hova, az még nekem is nagy kérdés.

Miért javaslod a UWC-t azoknak, akik most szeretnének jelentkezni?

Ezer és egy választ tudnék felsorolni erre a kérdésre: mert végre azt tanulhatjuk, ami érdekel, mert kimozdulhatunk otthonról és megkapjuk a lehetőséget, hogy új embereket, kultúrákat, tájakat, ötleteket, gondolatokat ismerjünk meg, mert bárhova kerülünk a világon, mindig lesznek, akik mosolyogva fogadnak, ha azt hallják, hogy UWC-s diák vagyok. Mindenkinek ajánlom a UWC-t, aki érez magában elég erőt, lelkesedést és elszántságot, hogy ha az élet úgy hozza, egy fárasztó nap és két CAS után is örömmel beszélgessen hajnalig a világ megváltásáról.